Menu  Menu

Een waardige & respectvolle crematie hoeft niet veel te kosten!

Hindoestaanse Crematie (www.hindoestaanseuitvaart.com)

Hindoestaanse Uitvaart Crematie en begrafenis Gids, Heeft u Rituelen Vragen of hulp nodig?

Hindoestanen (dat zijn zowel Hindoes als Moslims,Christenen, Atheïsten en Agnosten ) zijn oorspronkelijk afkomstig van India. In Nederland zijn de meeste hindoestanen uit Suriname gekomen. De eeuwenoude tradities zijn vanuit Suriname nu ook in Nederland geworteld in de hindoestaanse cultuur. Het overgrote deel van de Hindoes in Nederland is hindoestaan, afkomstig uit Suriname,in Nederland is circa 65% Hindoe, 25% moslim en 5% christen.

De Hindoes kunnen weer onderverdeeld worden in twee stromingen: Sanatana Dharma en Arya Samaj . De meeste hindoes in Nederland zijn Surinaamse Hindoestanen die van Indiase oorsprong zijn. Van de hindoes in Nederland is circa 85% Hindoestaans en de overige 15% is meestal afkomstig uit India. Er zijn in Nederland zo'n 30.000 Hindoestaanse moslims. Van hen is 60% Soenniet en 40% Ahmadiyya. Er zijn ook Hindoestaanse christenen, merendeels bekeerlingen gemaakt onder de Hindoes of afkomstig uit Goa en Cochin, en er zijn thans ook Hindoestaanse Atheïsten en Agnosten.

 

www.hindoestaanseuitvaart.com Special voor de hindoestaansegemeenschap
Hindoestaanse Crematie Specialist Zuid Holland,Utrecht em Amsterdam laten zien dat een waardige & respectvolle crematie niet veel hoeft te kosten. Goedkoop, transparant en stijlvol